Joi, 15 aprilie, au fost continuate cercetările privind pe numiții T. Ștefan, de 18 ani și H.V., de 16 ani, ambii din comuna Grămești, care în seara de 10.03.2021, au pătruns fără drept în imobilele persoanelor vătămate H. Ion și P. Ioan, unde au distrus și sustras bunuri.

La 10.03.2021, în jurul orei 22.00 lucrătorii din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuţi au fost sesizaţi  de către P. Ioan de 75 ani din sat Verbia, comuna Grămeşti, despre faptul că la locuința vecinului său H. Ion de 81 ani ar fi intrat persoane care ar fi dat foc la niște bunuri.

În cursul zilei de 10.03.2021, H. V. de 16 ani, din comuna Grămești, sat Bălinești, a lucrat la persoana vătămată H. Ioan, tăindu-i lemne cu drujba, circa 10 mc pentru care a fost plătit cu 400 lei.

În seara de 10.03.2021, H. V. după ce a consumat băuturi alcoolice cu consăteanul T. Ștefan de 18 ani, cunoscând că bâtrânul H. Ion deține bani la domiciliu, s-au deplasat la acesta și i-au propus să-i plătească în avans, promițându-i bătrânului că în ziua următoare îi vor despica lemnele tăiate cu drujba. H. Ion i-a primit în casă pe cei doi, iar în timp ce discuta cu aceștia, H. V. a stins lumina. În aceste împrejurări H. Ioan a ieșit afară, fără a fi agresat de cei doi și s-a deplasat la vecinul P. Ioan. În urma lui H. Ion au venit și H.V. cu Tapălagă Ștefan care, după discuții contradictorii cu P. Ioan i-au spart sticla de la trei geamuri ale locuinței. După aceasta au revenit la locuința lui H. Ion, unde au răvășit lucrurile din interiorul locuinței, sustrăgând suma de 30 lei și un telefon marca Samsung, iar înainte de a părăsi locuința au dat foc unor hârtii căzute pe jos în dormitorul persoanei vătămate.

Cercetările au fost continuate de către lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „furt calificat” și „distrugere”.

În urma probatoriului administrat în cauză și expertizării autorului minor, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a suspecților, fiind introduși ulterior în CRAP al IPJ Suceava.

La data de 16.04.2021, suspecții vor fi prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, unde procurorul de caz va analiza și dispune cu privire la eventuale alte măsuri preventive.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.