Miercuri, 7 decembrie 2021, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a formulat propunere de arestare preventivă faţă de o persoană de sex masculin, care a fost reţinută pentru o perioadă de 24 ore,  pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată în forma tentativei, faptă prev. și ped. de art. 32 alin. (1) raportat la art. 233 – 234 alin. (1) lit. d) din Codul Penal,  reţinându-se în sarcina acestuia faptul că la data de 03.12.2021, în jurul orelor 19.50, pe timp de noapte, a acostat o persoana de sex feminin, care se plimba împreună cu nepotul său în vârstă de 2 ani şi 9 luni, pe o stradă din mediul urban, ocazie cu care a exercitat acte de violenţă asupra acesteia, mai exact a aplicat presiune pe gâtul victimei şi i-a adresat ameninţări cu moartea, încercând să o determine pe aceasta să-i dea o sumă de bani.

La data de 07.12.2021, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.  

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.