Două străzi din cartierul Tinereții din municipiul Suceava vor primi denumirile de Tamara Buciuceanu și Vasile Andriu. Astfel, în ședința de Consiliu Local de joi, 30 ianuarie, deliberativul  va supune votului proiectul de hotărâre întocmit în acest sens.

Potrivit referatului de aprobare, în partea de Sud – Vest a cartierului Tinereții din Dealul Mănăstirii s-au edificat două artere de circulație unde sunt amplasate mai multe imbobile de locuit cărora trebuie să li se atribuie certificat de nomenclatură stradală și adresă.

Artera de circulație, în lungime de 250 de metri și lățime de 3,5 metri, având capătul de intrare în partea de Nord – Vest, la o distanță de 110 metri de strada Cuza Vodă și 30 de metri de strada Mircea Motrici, iar capătul de ieșire în partea de Sud-Est la limita orașului Salcea va purta denumirea de strada Tamara Buciuceanu Botez. Pe de altă parte, artera în lungime de 200 de metri și lățime de 3,5 metri, având capătul de intrare în partea de Nord-Vest, la o distanță de 160 de metri de strada Cuza Vodă și 80 de metri de strada Mircea Motrici și capătul de ieșire în partea de Sud-Est la limita orașului Salcea va purta denumirea de strada Vasile Andriu.

Tamara Buciuceanu-Botez a fost una dintre cele mai apreciate actrițe române de teatru, film și televiziune din generația de aur.

Personalitate unică, Tamara Buciuceanu-Botez a scris pagini de istorie în cei peste 65 de ani de carieră, interpretând roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune şi film. A fost una din reprezentantele generaţiei de aur a teatrului românesc, fiind supranumită „Doamna comediei româneşti“.

Dr. Vasile Andriu, medic emerit, continuator al școlii moderne de Chirurgie în Bucovina, pe care a ilustrat-o cu abnegație și dăruire timp de 32 de ani.
În viață fiind, s-a făcut cunoscut, atât în țară, cât și în străinătate pentru activitatea sa de mare tehnician chirurg, ceea ce a dus la recunoașterea Secției de Chirurgie din Suceava ca o adevărată clinică universitară.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.