În continuarea cercetărilor cu referire la tâlhăria comisă asupra numitului D.A. de 18 ani din mun. Fălticeni, care la data de 26.09.2020, în jurul orei 02:00, pe timp de noapte, în timp ce se deplasa pe str. Matei Millo, în zona Gării din mun. Fălticeni, a fost acostat de către inculpaţii V.E. în vârstă de 23 ani și M.I.C., în vârstă de 18 ani, ambii din localitate, care, prin folosirea violenţei l-au deposedat de mai multe bunuri,  s-a constatat în mod concret că cei doi inculpaţi au urmărit victima, alergând după aceasta, iar în momentul în care au ajuns în zona unui service auto, V.I. i-a pus piedică, victima căzând la pământ.

În aceste împrejurări, cei doi inculpaţi i-au aplicat mai multe lovituri de pumn și picioare persoanei vătămate, cauzându-i leziuni traumatice care necesită un număr de 7-8 zile îngrijiri medicale, după care au deposedat-o de lănțișorul din aur cu cruciuliță, pe care l-au smuls de la gâtul victimei, iar din buzunarele  pantalonilor i-au sustras telefonul mobil marca Samsung Galaxy A70 și un portofel în care se aflau mai multe documente personale și suma de 20 de lei.

Ulterior, lanţul din aur de 14 K, în greutate de 9,55 grame a făcut obiectul unui contract de împrumut garantat cu amanet, pentru care inculpatul V.E. a primit suma de 1270 lei, împărțind banii cu M.I.C..

Prin ordonanța din data de 30.09.2020 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații V.E. și M.I.C.

Astfel, V.E. a fost reținut  pe o durată de 24 ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Fălticeni cu propunerea de arestare preventivă.

Inculpatul M.I.C. urmează a fi expertizat din punct de vedere psihiatric, întrucât cu ocazia audierii a depus la dosarul cauzei mai multe înscrisuri din care rezultă faptul că suferă de afecțiuni psihice. În funcție de rezultatul expertizei psihiatrice, se va dispune procedural.

Dosarul penal întocmit în cauză urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii BIC Fălticeni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.