Duminică, 8 septembrie 2019, la ora 02.00, polițiștii din cadrul Compartimentului rutier de la Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc, în timp ce executau serviciul de supraveghere a traficului rutier pe DJ 176, pe raza comunei Frumosu, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism VW Golf ce se deplasa în mod sinuos din direcția Moldovița – Vama.

Întrucât conducătorul auto nu s-a supus semnalului polițistului, s-a trecut la urmărirea acestuia pe o distanță de circa 4 km, folosindu-se rampa de lumini și sirena. Autoturismul urmărit a părăsit DJ 176 continuându-și deplasarea pe Pârâul Frumosu, unde polițiștii au solicitat conducătorului auto,  prin mijloacele acustice din dotarea autospecialei de serviciu, să oprească întrucât în caz contrar se va face uz de armă, însă acesta și-a continuat deplasarea.
Unul din agenții de poliție a efectuat foc de avertisment în plan vertical după care spre cauciucurile autoturismul urmărit, reușindu-se într-un  final oprirea acestuia. Cu ocazia legitimării persoanei care a condus autoturismul s-a constatat că se numește S. D. N., de 18 ani, din comuna Frumosu, având ca pasageri încă 5 persoane, dintre care V. C. A., de 20 ani, din comuna Frumosu,  prezenta o plagă împușcată la nivelul lombar stânga. Victima a fost transportată la Spital Câmpulung iar apoi la Spitalul Județean Suceava
S. D. N. a  fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,32 ml, iar din baza de date s-a constatat că acesta nu deține permis auto pentru nicio categorie.
În urma examinării vehiculului au fost găsite pe hayon, trei orificii de intrare către interiorul habitaclului, iar în autoturism au fost găsite două proiectile deformate, respectiv unul în portbagaj și unul pe podeaua din spatele scaunului dreapta față.
Autoturismul a fost ridicat, depozitat și sigilat la sediul Postului de Poliție Frumosu.
Din cercetări a rezultat faptul că în mașină, în afară de șofer și pasagerul rănit, se mai aflau încă 4 tineri: S. G., de 17 ani, H. I., de 22 ani, L. N., de 20 ani, B. I., de 20 ani, toți din satul Dragoșa, comuna Frumosu.
Din discuțiile telefonice dintre polițiști și cadrele medicale de la UPU Suceava, s-a constatat faptul că tânărul împușcat a fost diagnosticat la momentul internării, cu „plagă împușcată în regiunea lombară stângă și etilism acut”, după care a fost transferat la secția urologie, fiind suspus unei intervenții chirurgicale. Victima  a fost evaluată și consultată de către medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Județean Suceava, iar prin fișa de constatări preliminare, acesta a constatat că cel în cauză „prezintă o plagă împușcată lombară stânga nepenetrantă in cavitatea abdominala, leziunile nu i-au pus viața în primejdie”.
În urma administrării probatoriului și a discuțiilor purtate cu prim procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, s-a stabilit ca în cauză să se efectueze cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „vătămare corporală din culpă”, totodată urmând a fi luată față de S. D. N. măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 08.09.2019.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.