La data de 19 iulie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a înaintat Curţii de Apel Suceava propunerea de luare a măsurii arestării persoanei Coşarcă Gheorghe Marius, pe baza mandatului european de arestare emis de către autorităţile judiciare din Italia, respectiv Tribunalul Torino, în vederea predării către autorităţile judiciare solicitante.

În semnalarea Schengen s-a reţinut faptul că în perioada 15.12.2010-22.03.2011, persoana solicitată Coşarcă Gheorghe Marius, împreună cu alte persoane identificate, au ajutat, incitat şi exploatat pentru prostituţie două persoane de sex feminin.

De asemenea, în data de 29 ianuarie 2011, făptuitorii, inclusiv persoana solicitată, au pătruns prin efracţie într-un apartament şi au furat 3 televizoare şi articole de îmbrăcăminte.

În baza prevederilor legale în vigoare, până la prezentarea de către parchet a mandatului european de arestare însoţit de copia traducerii, Curtea de Apel Suceava a dispus luarea faţă de persoana solicitată Coşarcă Gheorghe Marius a măsurii obligării de a nu părăsi localitatea, respectiv comuna Ostra, pe o durată de 5 zile, începând cu data de 19 iulie 2013 şi până la data de 23 iulie 2013.

Pe baza Codului de procedură penală, acuzatul trebuie să nu părăsească localitatea, respectiv comuna Ostra și să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme.

În cazul în care Gheorghe Coșarcă nu respectă una dintre prevederile cerute de instanță, aceasta va fi obligată să înlocuiască  măsurile cu arestarea preventivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.