Miercuri, 28 octombrie, la ora 17.28, polițiștii din cadrul SPR 4 Gălănești au fost sesizați telefonic de către lucrătorii Poliției Orașului Vicovu de Sus cu privire la faptul că la intrarea în comuna Bilca dinspre orașul Vicovu de Sus, pe DJ 178 C, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Cu ocazia deplasării la fața locului a fost identificat autoturismul implicat în evenimentul rutier acesta aflându-se într-un șanț de la marginea DJ 178 C, prezentând avarii în partea din față ca urmare a lovirii unui podeț.
Din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că în jurul orelor 17.00, un tânăr de 28 ani, domiciliat în comuna Ulma, a condus acest autoturism pe raza orașului Vicovu de Sus-localitatea Laura și nu a oprit la semnalele de oprire efectuate de către un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus care executa atribuțiuni de serviciu pe raza orașului. Din acest motiv lucrătorii poliției de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului pe traseul Vicovu de Sus-Bilca, iar la intrarea în comuna Bilca, conducătorul auto a pierdut controlul direcției de deplasare, a intrat într-un șanț și a lovit un podeț. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.
Cu ocazia cercetărilor efectuate de polițiștii SPR 4 Gălănești s-a stabilit că persoana care a condus autoturismul are permisul de conducere anulat. De asemenea, întrucât acesta emana halenă alcoolică s-a procedat la conducerea sa la Spitalul Municipal Rădăuți unde a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspect pentru săvârșirea celor două infracțiuni rutiere și având în vedere pericolul social al faptelor săvârșite, polițiștii din cadrul SPR 4 Gălănești au dispus prin ordonanță reținerea acestuia pe o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.