Duminică, 26 decembrie, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de distrugere și amenințare constând în aceea că la data de 26.12.2021, în jurul orei 16:40, numitul LGV din Vatra Moldoviței, a distrus, prin tăiere cu un cuțit, două anvelope montate pe autospeciala din dotarea Postului de Politie Vatra Moldoviței. Totodată, a distrus, prin tăiere cu un cuțit, două anvelope montate pe autoturismul aparținând numitului ZV, parcat în același loc și, având asupra sa un cuțit, i-a adresat acestuia amenințări cu moartea și cu acte de violență, creându-i o stare de temere.

Prin Ordonanța din 27.12.2021 s-a dispus luarea măsurii reținerii pe o perioadă de 24 ore, față de suspectul LGV.

Prin ordonanța din data de 28.12.2021, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul LGV, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere (două fapte) și amenințare.

Față de inculpatul LGV a fost dispusă luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 28.12.2021.

Punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă specifică urmăririi penale, aceasta neînlăturând nicidecum prezumția de nevinovăție de care beneficiază inculpatul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.