Luni, 22 noiembrie, la ora 19:00, S. Vasile de 59 de ani din orașul Vicovu de Sus conducea autoutilitara marca Mercedes-Benz din direcția municipiului Rădăuți spre comuna Gălănești, iar la un moment dat a lovit din spate cu partea dreaptă a autoutilitarei conduse, pietonul  B. Vasile de 30 ani din comuna Vicovu de Jos,  care se deplasa în mod neregulamentar în aceeași direcție, pe partea dreaptă a părții carosabile, în calitate de pieton.

În urma impactului, au rezultat avarii în partea dreapta față a autoutilitarei marca Mercedes-Benz Sprinter precum și decesul pietonului, care a fost proiectat pe spațiul verde din partea dreaptă, la o distanță de aproximativ 4 m de partea carosabilă.

La fața locului a intervenit o ambulanță, cadrele medicale efectuând manevrele de resuscitare fără succes.

Conducătorul auto  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la Spitalul municipal Rădăuți i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma cercetării locului accidentului și a audierii conducătorului auto, s-a stabilit că vinovăția producerii accidentului auto aparține ambilor participanți la trafic, pietonul B. Vasile, pentru faptul că se deplasa pe partea carosabilă în mod neregulamentar pe partea dreaptă, iar S. Vasile pentru faptul că nu a respectat regulile privind depășirea.

În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunii de Ucidere din culpă, faptă prev. și ped. de  art. 192 alin. 2 din Codul Penal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.