Joi, 23 iunie, la ora 19.02, pe raza comunei Moldovița, polițiștii din cadrul Secția 14 Poliție Rurală Vama au identificat circulând pe drumul județean 176, autoturismul Audi, condus de către Teodor T., de 19 ani, din comuna Moldovița, care nu deține permis de conducere.

În continuare, în urma unui apel telefonic, la fața locului s-a prezentat proprietarul autovehiculului, Lucian D., de 24 ani, din comuna Moldovița, persoană care la solicitarea lucrătorilor a prezentat pentru control documentele autoturismului în cauză, respectiv certificatul de înmatriculare seria și polița de asigurare RCA, stabilindu-se cu această ocazie că polița de asigurare obligatorie RCA este expirată din data de 21.06.2022.

Totodată, având în vedere cele constatate în ceea ce-l privește pe Taiciuc T., Lucian D. a fost întrebat dacă el este persoana care a încredințat autoturismul în cauză susnumitului, răspunsul acestuia fiind unul pozitiv, acesta declarând verbal că el personal i-a încredințat autoturismul lui Teodor T., pentru a-l conduce pe drumurile publice, având cunoștință că acesta nu deține permis de conducere, mai exact pentru a merge la un restaurant din localitate să cumpere mâncare,  Teodor T. urmând să revină la locul unde cei doi munceau.  

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducerea unui vehicul fără permis” şi „încredințarea autovehicul unei persoane fără permis de conducere”.

Totodată, față de Lucian D. s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii 132/2017, acestuia fiindu-i aplicată amenda în sumă de 1000 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.