Un tânăr de 25 ani din satul Slatina a fost rănit de o alică trasă de un vânător pe islazul „Bidireasa”.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că la data de 30 iunie, în jurul orei 11.00, în cadrul şedinţei de vânătoare organizate în baza autorizaţiei de vânătoare colective, eliberată de A.V.P.S. „Pârâul Negru”, cu sediul în oraşul Gura Humorului, pentru combaterea dăunătorilor (vulpi, câini şi pisici hoinare), un bărbat de 52 ani, din municipiul Suceava, unul de 51 ani din oraşul Gura Humorului şi unul de 36 ani din comuna Hârtop, vânători în cadrul asociaţiei, au executat un număr de şapte focuri de armă în direcţia unui grup de 10 – 12 câini, în urma cărora a rezultat împuşcarea a 4 dintre aceştia.

Respectivii câini fugăreau un mistreţ, femelă cu pui, descoperindu-se doi dintre aceştia ucişi. Victima a declarat că aflându-se în zonă, o alică l-a rănit în zona pieptului, pentru care a necesitat îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i s-a stabilit diagnosticul „plagă contuză semitorace stâng, prin împuşcătură cu alică”, fără a i se pune viaţa în pericol şi fără a rămâne internat la unitatea spitalicească susmenţionată.

Cu privire la câinii împuşcaţi, partea vătămată a declarat că aceştia erau destinaţi pazei stânei organizate în apropierea fondului de vânătoare.

În urma audierii părţilor, reiese faptul că respectivii câini nu purtau jujeu şi de asemenea erau pe fondul de vânătoare în zonă împădurită.

Cele 3 arme au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă letală fără drept, distrugere şi vătămare corporală din culpă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.