Un sucevean de 35 de ani s-a rătăcit în zona Câmpulung Moldovenesc astăzi, 26 februarie. În urma intervenției jandarmilor, acesta a fost găsit în scurt timp.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava a trimis un comunicat prin care informa că un bărbat de 35 de ani din Suceava a sunat la numărul unic de urgență 112, anunțând că s-a rătăcit în pădure, în încercarea de a ajunge la un schit în zona municipiului Câmpulung Moldovenesc. Mai multe echipaje din cadrul Postului de Jandarmi Montan Câmpulung Moldovenesc, alături de salvamontiști din cadrul Serviciului Public Salvamont Suceava, au pornit în căutarea bărbatului. Pompierii militari din cadrul detașamentului din municipiu au ținut legătura telefonic cu salvatorii. Tânărul a fost găsit după aproximativ o oră și jumătate în apropierea localității Pojorâta și a fost transportat la spital, pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

”Jandarmii montani patrulează zilnic pe traseele din Masivul Rarău pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, îndrumarea și informarea turiștilor, precum și salvarea și evacuarea persoanelor aflate în dificultate. De asemenea, la sfârșit de săptămână, un echipaj asigură permanent menținerea ordinii publice în zona Cabanei Rarău. În aceste misiuni, jandarmii colaborează în condiții foarte bune cu lucrătorii Salvamont Câmpulung Moldovenesc, existând o informare continuă și reciprocă între cele două structuri, în vederea îndeplinirii obiectivului comun – siguranța turiștilor”, se arată în comunicatul trimis de IJJ Suceava.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.