O tânără de 19 ani, din orașul Gura Humorului, a fost surprinsă în flagrant de polițiști în timp ce primea bani de la o persoană, sub promisiunea falsă privind angajarea în poliţie.

I.P.J. Suceava – Serviciul Investigații Criminale a fost sesizat de o femeie de 41 de ani, din municipiul Suceava despre faptul că R. A., de 19 ani, din orașul Gura Humorului a înşelat-o cu o sumă de bani.

Potrivit unui comunicat al I.P.J. Suceava, din cercetările efectuate în cadrul dosarului penal  instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava s-a stabilit că în perioada ianuarie-aprilie 2016, R. A., sub pretextul că este polițistă, a pretins de la persoana vătămată sume de bani pentru angajarea acesteia și a fiicei sale în poliție. În acest scop,  persoana vătămată i-a remis suspectei, în mai multe tranșe, suma totală de 17.400 lei.

Verificările au stabilit că suspecta a înșelat în același mod și o altă persoană din municipiul Suceava, căreia i-a pretins, primind de la aceasta, la 27.03.2016, suma de 6.400 lei, pentru angajarea în poliție.

Întrucât aceasta a pretins în continuare sume de bani părților vătămate, în același scop, pretextul constituindu-l definitivarea contractului de angajare în poliție, la 25.05.2016, ora 12:20, în urma unor activități investigative și de cercetare penală complexe, suspecta R. A. a fost prinsă în flagrant în timp ce primea o nouă tranşă de bani, respectiv suma de 650 lei. Flagrantul a fost organizat de poliţişti, sub coordonarea procurorului de caz şi cu sprijinul DIPI şi DOS, în incinta unui centru comercial de pe raza municipiului Suceava.

Tânără de 19 ani a fost reținută pentru 24 ore, urmând a fi făcute propuneri procedurale pentru luarea unei măsuri privative de libertate. Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Poliţiştii fac apel încă o dată la cetăţeni să nu dea curs unor astfel de propuneri sau solicitări, orice recrutare de personal şi angajare în structurile poliţiei fiind mediatizată şi promovată în condiţii de deplină transparenţă, prin canalele oficiale de comunicare şi structurile de profil.

Totodată, oamenii legii solicită altor eventuale persoane vătămate, care au căzut victime ale înşelăciunilor cu acest mod de operare să se adreseze poliţiei, pentru a se putea stabili întreaga activitate infracţională, în vederea tragerii la răspundere a celor vinovaţi şi a recuperării prejudiciilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.