Luni, 8 iunie, în jurul orelor 21:35, Claudiu G., de 35 ani, din or. Frasin, în timp ce conducea autoturismul marca Suzuki Vitara, pe DN 17, în afara localităţii Gura Humorului, în dreptul Staţiei de Carburanţi „Socar”, având direcţia de deplasare Frasin către Gura Humorului, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum cu carosabil umed, pe fondul nepăstrării unei distanţe suficiente în mers faţă de autovehiculul din faţa sa, care se deplasa în coloană cu viteză redusă, precum şi pe fondul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice (conform declaraţiilor verbale ale persoanelor cu care a consumat băuturi alcoolice, aspecte care vor fi clarificate în urma efectuării necropsiei), a pierdut controlul asupra direcţiei, derapând, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune laterală cu autoturismul marca Ford Fiesta, condus regulamentar, din sens opus, de către numitul Ion N., de 31 ani, din orașul Frasin.

În urma impactului violent, autoturismul Suzuki Vitara a fost proiectat în afara părţii carosabile, intrând în coliziune laterală cu unul dintre stâlpii de iluminat ai Staţiei de Carburanţi, conducătorul auto fiind proiectat la rândul său în afara autovehiculului.    

Din accident a rezultat decesul lui  Caludiu G..

Conducătorul auto Ion N. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a procedat la verificarea sa în bazele de date ale Poliţiei Române, ocazie cu care s-a stabilit faptul că numitul Claudiu G. posedă permis de conducere valid.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ucidere din culpă”. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.