Joi, 4 iulie, au fost continuate cercetările privind incendiile produse la câteva tarabe situate în Bazarul din mun. Rădăuți, ocazie cu care, în urma măsurilor întreprinse a fost identificat autorul faptei în persoana lui Andrei B., de 18 ani, din localitate. În sarcina acestuia au mai fost reținute săvârșirea a două infracțiuni de „furt calificat”, o infracțiune de „tentativă la furt calificat” și o „distrugere”, toate comise în municipiul Rădăuți, în perioada mai – iulie 2019. 

Faţă de suspectul  Andrei B. s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale privind săvârșirea infracţiunilor de: 

  1. „furt calificat”, constând în aceea că: în data de 23.05.2019, ora 22:15, în timpul nopţii a pătruns prin efracţie în locuinţa persoanei vătămate B.D., situată în mun. Rădăuţi, fiind surprins la locul comiterii faptei de către proprietar, acesta a fugit, reuşind să sustragă o bormaşină marca Makita în valoare de 300 lei şi suma de 220 lei;
  2. „tentativă la furt calificat”, constând în aceea că: în data de 30/31.05.2019, ora 00:08, în timpul nopţii, a pătruns prin efracţie în incinta sălii de jocuri de noroc „Fortuna”, situată în mun. Rădăuţi, de unde a încercat să sustragă bunuri, acţiune întreruptă ca urmare a declanşării sistemului de alarmare al societăţii;
  3. „furt calificat”, constând în aceea că: în noaptea de 28/29.06.2019, prin efracţie, a pătruns în incinta punctului de lucru al unei firme, situat în mun. Rădăuţi, de unde a sustras suma de 38 lei;
  4. „distrugere”, constând în aceea că: în seara de 02.07.2019, a distrus uşa tip rulou a chioşcului ce aparţine persoanei vătămate M.V., administrator al unei inteprinderi familiale situată în bazarul „Farmarom” din mun. Rădăuţi, în valoare de 500 euro.
  5. „distrugere”, constând în aceea că: în data de 02.06.2019, ora 19:20, prin folosirea intenţionată a sursei de aprindere, a incendiat o tarabă comercială în bazarul „Farmarom” din mun. Rădăuţi, în incendiu fiind distruse şi degradate bunuri în valoare aproximativă de 1.000 lei.
  6. „distrugere”, constând în aceea că: în data de 26.06.2019, ora 23:22, prin folosirea intenţionată a sursei de aprindere, a incendiat o altă taraba comercială situată în bazarul „Farmarom” din mun. Rădăuţi, în incendiu fiind distruse şi degradate bunuri în valoare aproximativă de 100 lei în dauna persoanei vătămate.
  7. „distrugere”, constând în aceea că: în data de 01.07.2019, ora 20.20, prin folosirea intenţionată a sursei de aprindere, a incendiat o tarabă comercială situată în bazarul „Farmarom” din mun. Rădăuţi. Ca urmare a extinderii incendiului şi la tarabele comerciale învecinate, au fost distruse şi degradate bunuri cu o valoare estimată de 5.000 Euro în dauna persoanelor vătămate. 

Organele de poliție judiciară au dispus măsura reținerii suspectului Andrei B. pentru o perioadă de 24 de ore, fiin introdusă în CRAP al IPJ Suceava, urmând ca în acest interval să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și luarea unei măsuri preventive față de acesta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.