În perioada 30 iulie – 1 august 2021, cadrele Serviciului Rutier şi cele ale formaţiunilor de profil din teritoriu, au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive, ocazie cu care au fost testaţi cu aparatul etilotest 681 conducători auto.

În cadrul acţiunii poliţiştii au aplicat 131 sancţiuni contravenţionale în valoare de 63.525 lei,  au reţinut în vederea suspendării 17 permise de conducere, au retras 14 certificate de înmatriculare şi au constatat 14 infracţiuni la regimul rutier.

În ziua de 02.08.2021, în jurul orelor 01:58, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Păltinoasa, un localnic de 20 de ani a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu doi stâlpi de iluminat public.

Din evenimentul rutier au rezultat doar pagube materiale.

Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date s-a constatat faptul că, bărbatul de 20 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.

Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.09 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia dreptul de a conduce i-a fost suspendat” şi „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substaneţe”, iar în urma probatoriului administrat, conducătorul auto de 20 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore fiind încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.