Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus trimiterea în judecată,  în stare de arest preventiv, a unui inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de: contrabandă, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat  și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu număr fals de înmatriculare.

Mai exact, la la data de 24.02.2020,  inculpatul,  împreună cu o persoană neidentificată la acest moment, a preluat din imobilul tip hală de pe raza comunei Moara, jud. Suceava şi a transportat cu autoutilitara marca Mercedes Benz Sprinter, cantitatea totală de 104.626 pachete de ţigarete, de provenienţă extracomunitară, duty-free, bunuri despre care cunoştea că provin din contrabandă şi care trebuiau plasate sub un regim vamal, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 1.376.822,00 lei

De asemenea, la data de 24.02.2020, în împrejurările descrise mai sus inculpatul a condus autoutilitara marca Mercedes Benz Sprinter pe drumurile publice, din comuna Moara jud. Suceava până în satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, jud. Suceava, deşi aceasta nu era înmatriculată în România, fiind radiată de autorităţile olandeze la data de 28.12.2018 şi avea numere de înmatriculare false.

 

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Gura Humorului.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.       

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.