La data de 17.02.2021, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv unui  inculpat, pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie cu raportare la infracţiunea de omor, modificarea şi ştergerea urmelor accidentului fără acordul echipei de cercetare la faţa locului şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, reținându-se următoarele:

Lata de 05.01.2021, în jurul orelor 19:30, după ce a acroşat cu autoutilitara pe care o conducea pe drum public o persoană de sex masculin care se deplasa pe marginea părţii carosabile pe care a proiectat-o la sol, a coborât din autovehicul și constatând că victima era unchiul său, a transportat-o la domiciliul acesteia.

Deși victima prezenta leziuni grave care nu-i permiteau deplasarea, având membrele inferioare fracturate, a așezat-o pe pat, în cameră fiind întuneric. Inculpatul a pus telefonul mobil al persoanei vătămate, care îi căzuse în momentul accidentului rutier, pe pervazul geamului din locuinţă. Deși cunoștea că victima locuieşte singură și a observat că se află într-o stare medicală gravă, a lăsat-o fără nici o supraveghere, fără a-i acorda minime îngrijiri medicale, fără a solicita ulterior şi fără a-i da acesteia posibilitatea apelării telefonice în vederea deplasării unui echipaj medical pentru a-i acorda îngrijirile medicale necesare, fără a anunţa vreo altă persoană despre ce s-a întâmplat.

Urmare a acțiunii inculpatului și a imposibilității de a se interveni pentru salvarea vieții victimei, aceasta a decedat la data de 7.01.2021. Potrivit concluziilor raportului de necropsie, moartea victimei a fost violentă și s-a putut datora insuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă hemoragiei externe secundară fracturilor deschise.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Reamintim că, în seara zilei de 5 ianuarie 2020, în jurul orei 19.30, Liviu Laurenţiu Păpăruși, în timp ce conducea autoutilitara Mercedes – Benz Vito, pe DJ 177A, pe raza localităţii Ostra, având direcţia de deplasare Frasin către Broşteni, din cauza conducerii imprudente, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic pe timp de noapte şi în condiţii de drum în curbă la stânga, a acroşat lateral cu partea dreaptă a vehiculului pe pietonul Marcel R. (50 de ani), care se deplasa sinuos pe marginea părţii carosabile a sensului de mers Frasin către Broşteni, având aceeaşi direcţie de deplasare, proiectându-l pe acostamentul din partea dreaptă, lângă parapetul de protecţie din beton.

După producerea impactului, Liviu Laurenţiu Păpăruși a oprit autovehiculul, a coborât şi s-a îndreptat către victimă, moment în care a decis să şteargă urmele accidentului rutier şi să părăsească locul faptei, urcând pietonul în duba autoutilitarei şi transportându-l la domiciliul acestuia, unde l-a lăsat pe bărbat fără nici o supraveghere şi fără a solicita deplasarea unui echipaj medical pentru a-i acorda îngrijirile medicale necesare, precum şi fără a sesiza evenimentul în cauză organelor de poliţie, fapt ce a dus ulterior la decesul acestuia, cu intenţia clară de a-şi ascunde faptele şi de a induce în eroare organele de anchetă.

Mai mult, din momentul producerii accidentului rutier şi până în data de 7 ianuarie 2021, în jurul orei 11.15, când l-a apelat pe Pavel R., vecinul victimei, iar sub pretextul fals că ar avea nevoie de un baros de la locuinţa victimei, l-a trimis la locuinţa acesteia pentru a vedea starea în care se află aceasta, astfel aflând că Marcel R. a decedat, după care, fără a-i aduce la cunoştinţă cele întâmplate tatălui său, Ionel O., a ascuns faptul că leziunile suferite de victimă au fost produse în urma accidentului rutier, lăsându-l pe acesta să demareze activităţile de înmormântare a victimei, fiind persoana care urma să se ocupe de acest lucru, tocmai pentru a ascunde urmele infracţiunii.  

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.