Astăzi, 5 noiembrie, la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, în prezenţa prefectului Florin Sinescu, a subprefectului Constantin Harasim şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Alexandru Ştefan Băişanu a avut loc numirea în funcţia de Director Executiv pe o perioadă determinată a lui Octavian Ilişoi.

Noul director executiv a fost instalat pe această funcţie până pe 31 decembrie 2012, atunci când îi expiră detaşarea la Bucureşti lui Petrea Dulgheru, care ar trebui să ocupe un post la Direcţia de Control şi Coordonare PIF (posturi de inspecţie la frontieră) Import Export Tranzit şi Comerţ. Petrea Dugheru se află însă de la începutul luni octombrie în concediu medical.

Prefectul Florin Sinescu a citit ordinul emis de către Mihai Ţurcanu, preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Ţurcanu este fratele preşedintelui liberal al Consiliului Judeţean Botoşani.

Prefectul a declarat  că “această numire nu este un moment de bucurie sau de tristeţe, ci este un pas normal în dinamica lucrurilor.  Important este să facem lucrurile să meargă înainte cât mai operativ ”

A urmat discrusul lui Octavian Ilişoi în faţa reprezentanţilor autorităţilor judeţene şi  angajaţilor DSVSA. Acesta şi-a trecut în revistă realizările profesionale declarând că “sunt medic veterinar, am 35 de ani, am terminat facultatea de medicină veterinară din Iaşi, iar în cei 11 ani de activitate am lucrat în  mediul privat, doar 5 ani am lucrat la autoritatea hipică natională unde am acumulat o experienţă bogată”. Despre Octavian Ilişoi se ştie că este un prosper om de afaceri, care deţine un grup de firme care activează în domeniul medicinei veterinare. Vorbim de un lanţ de farmacii veterinare în toată zona Moldovei, un depozit de medicamente  şi un lanţ de clinici cu acelaşi profil în zona Moldovei.

Ilişoi le-a făcut deja promisiuni angajaţilor. “Referitor la ce voi face, voi încerca să fiu alături de voi, am să ascult toate păsurile şi voi încerca să fiu drept şi corect”, a spus Ilişoi.

Subprefectul Constantin Harasim a spus că “e pentru  prima dată când îmi dau seama de forţa şi oamenii care lucrează aici. Cât timp am fost la conducerea Gărzii de Mediu am avut o colaborare bună cu DSVSA şi sper ca lucrurile bune să continue în această instituţie “

Băişanu :” Când eram tânăr am vrut să mă fac medic veterinar”

Vicepreşedintele CJ Suceava a declarat că atunci când trebuia să îşi decidă cariera a dorit iniţial să devină medic veterinar, însă  s-a orientat  spre Facultatea de Filosofie. Acesta a continuat spunând “sunt convins că echipa dumneavoastră, împreună cu Octavian Ilişoi, va merge pe drumul corect. Am o problemă, îl sprijin şi îl sustin pe Octavian Ilişoi fiindcă niciodată tinereţea nu e un defect.”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.