Sâmbătă, 1 decembrie, candidatul Ștefan Alexandru Băișanu și primarul Ion Lungu au aprins luminițele din uriașul brad pentru Crăciun instalat pe noua esplanadă din fața Casei de Cultură Suceava. Mii de oameni au fost prezenți, în ciuda frigului și a ploii mărunte, la eveniment. Fanfara militară a întreținut atmosfera cu muzică specifică atât anotimpului, cât și Zilei Naționale a României.

Ziua Națională a României a fost încărcată până la refuz în municipiul Suceava. Evenimentele au început la ora 10 dimineața și s-au terminat târziu în noapte. După o desfășurare de excepție a garnizoanelor din cadru MAI și MApN unde au demonstrat cât sunt de pregătiți, dar și că echipamentele din dotare sunt de ultimă generație, a urmat inaugurarea parcărilor subterane, a esplanadei din fața Casei de Cultură Suceava și a pietonalului din centrul municipiului.

Cireașa de pe tort, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici, a fost la ora 17, când luminițele din bradul de Crăciun instalat în centrul orașului au fost aprinse. Mii de suceveni s-au adunat pe noua esplanadă, în ciuda frigului și a ploii mărunte, pentru a asista la momentul în care primarul Ion Lungu, alături de Ștefan Alexandru Băișanu, au început numărătoarea inversă până la aprinderea instalației din bradul de Crăciun. În cele din urmă, un copil sucevean a fost cel care a apăsat pe întrerupător, ajutat de cei doi oficiali.

Cea mai mare parte a sucevenilor s-au arătat mulțumiți de lucrările din oraș, însă, ca pretutindeni, au existat și guri rele.

„Este frumos, nu pot spune că nu. Să vedem cât ține. Totuși, ne așteptam la mai mult. Auzeam că se va face un târg vienez. Păi Viena are mai multă lumină. Dacă ar fi mai luminat ar fi mai bine”, a spus o suceveancă prezentă în centrul orașului. Un domn care se încălzea cu un vin fiert spunea că „Este frumos. Sunt foarte muțumit de cum arată acum centrul orașului. Atât pentru cei de vârsta mea, cât și pentru copii, locul a devenit atractiv”.

Imediat după ce luminițele bradului au fost aprinse, primarul Ion Lungu a declarat că sucevenii merită toate eforturile primăriei și a urat tuturor La Mulți Ani. „În primul rând dați-mi voie să spun La Mulți Ani la toți românii, la toți sucevenii. Aș spune conform tradiției, în data de 1 decembrie, de 9 ani aprindem luminițele în bradul de crăciun. S-a întâmplat și in 2012. În acest an am mai avut niște evenimente speciale. Am inaugurat această frumoasă esplanadă din fața Casei de Cultură, am inaugurat parcajele subterane. Eu cred că în această perioadă vom reuși să aducem un strop de bucurie în sufletul sucevenilor, al copiilor în mod special. Aduc în vedere faptul că, începând de astăzi, pe această esplanadă s-a deschis târgul „Bucovina”, care face parte din programul  „Crăciun în Bucovina”, organizat alături de Consiliul Județean. Vreau să mulțumesc pe această cale domnului Cătălin Nechifor, președintele Consiliului Județean Suceava, pentru colaborare. Eu zic că până pe data de 10 ianuarie ne vom bucura de acest centru renovat. Vom face pe data de 27 decembrie, alături de Consiliul Județean, acel festival al obiceiurilor și datinilor de iarnă. Le mulțumesc sucevenilor că sunt într-un număr atât de mare alături de mine, îi mulțumesc domnului prefect, domnului vicepreședinte al Consiliului Județean, Alexandru Băișanu și doresc tuturor un călduros La Mulți Ani”.

Ștefan Alexandru Băișanu a fost alături de primarul Ion Lungu la aprinderea bradului de Crăciun.

Ștefan Alexandru Băișanu: „Am avut șansa să îl iau în brațe pe copilul care, împreună cu domnul primar Ion Lungu a aprins luminițele din bradul de Crăciun. Un moment frumos, un moment care sigur va rămâne o amintire frumoasă pentru copii. Pe de altă parte, trebuie să spun La Mulți Ani România, La Mulți Ani români, La Mulți Ani suceveni. Astăzi suntem toți români. Zic eu că nu trebuie să existe nici diferențe politice, nici de ideologii. Trebuie să avem un singur scop, acela de a rămâne uniți în interesul ideologiei pe care o reprezentăm”.

După ce luminițele au fost aprinse, atât Ion Lungu cât și Băișanu s-au retras în sânul familiei pentru a se delecta cu muzica fanfarei militare. Celelalte oficialități au rămas și ele, alături de familii, pe esplanadă, pentru a mai schimba păreri. Miile de suceveni s-au încălzit la un vin fiert pregătit în buticurile amenajate pe esplanadă, iar copii s-au distrat de minune în locurile pregătite special pentru ei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.