Noul program de acordare a fondurilor europene dă bătăi de cap administrațiilor locale. Astfel, primarul Ion Lungu, supărat din cale-afară că lumea vorbește mai frumos de Botoșani decât de Suceava, s-a gândit la un proiect prin care să bată până și capitala viitoarei regiuni, cea mai săracă din Uniunea Europeană.

Pentru că tot s-a vorbit de zona metropolitană la care, apropo, nu s-a făcut nimic, Ion Lungu s-a gândit să sufle fondurile europene care ar putea fi absorbite de Iași prin creerea unui parteneriat cu Zona Metropolitana Botoșani. Astfel, dezvoltarea policentrică ar putea să bată Iașiul cu un scor rezonabil. Cel putin pe tabela de marcaj a primarului Ion Lungu. Echipa primarului, unde acesta este co-căpitan, alături de Ovidiu Portariuc, primarul Botoșaniului,  îl are în componență pe stimabilul domn Jitariuc, care este specialist în dezvoltare policentrică, a urmat niște cursuri și care are chiar și o  diplomă în dezvoltare policentrică, iar când cei de la Iași vor auzi acest lucru nici nu se vor prezenta la bătălia care va începe din 2014 pe fonduri structurale.

Așadar, cele două echipe care se vor înfrunta pentru atragerea de fonduri după 2014, şi anume tandemul Suceava-Botoșani contra celor de la  Iași, va ține cu sufletul la gură cetățenii. Conform primarului, numărul de “jucători”, dacă putem spune așa, va fi aproximativ egal la ambele “echipe”, adică 400 de mii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.