Micii școlari din clasa a II-a de la Școala Gimnazială Dărmănești, îndrumați de profesor Bodnariuc Cristina, s-au gândit să facă ceva nou, inedit organizând primul târg de Crăciun în comuna Dărmănești, la Școala Gimnazială Dărmănești în cadrul proiectului de voluntariat „Elevii ajută elevi”.

Au muncit cu drag și dăruire realizând decorațiuni frumoase și interesante de Crăciun din materiale reciclabile și nu numai.

După ce au pus afișe și au împărțit invitații, copiii au creat o atmosferă specifică sărbătorilor de iarnă amenajând standuri unde și-au valorificat talentul și creativitatea. Oferta cu care elevii au venit la târg a fost mai mult decât generoasă:  brăduleți din hârtie glase și hârtie creponată, măști de carnaval, ornamente din conuri de brad, suporturi pentru lumânări din peturi, fundițe, globulețe, fulgișori și coșulețe din hârtie, globuri din becuri, cărticele de colorat, coronițe de Crăciun și tradiționala nuielușă a lui Moș Nicolae. Mămicile gospodine și-au adus și ele contribuția pregătind prăjituri delicioase.

Evenimentul a mobilizat un număr mare de părinți și elevi care au empatizat cu ideea comercializării acestor produse, fondurile obținute venind în spijinul elevilor în desfășurarea de activități extrașcolare și ajutarea unei familii nevoiașe din sat cu produse pentru masa de Crăciun.

„Proiectul a reușit să dezvolte competențe socio-civice și spiritul de lucru în echipă. Le-a prilejuit elevilor dezvoltarea competențelor antreprenoriale ceea ce va contribui la reușita lor profesională și la o bună inserție socială, la formarea lor ca membri activi ai comunității din care fac parte. Mulțumesc tuturor celor care au crezut în noi, ne-au apreciat inițiativa și munca depusă pentru a realiza acest proiect, celor fară de care această activitate nu ar fi fost posibilă (părinți, copii, colegi și vizitatorii-cumpărători)”, a spus prof. Bodnariuc Cristina, coordonatoarea acestui proiect. Aceasta și-a încheiat discursul amintind un citat celebru al Maicii Tereza: „Nu există lucruri mărețe doar lucruri mici cu o dragoste mare”.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.