Persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă au putut beneficia de organizarea unui târg, care s-a desfășurat în holul mare al Casei de Cultură Suceava. Evenimentul a fost organizat de această dată de o societate, Ethos SRL, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava.

Acţiunea derulată cu fonduri europene a avut ca și țintă un grup format din 210 persoane instruite în cadrul proiectului.

Şomerii au avut la dispoziţie posturi de lucrători comerciali, conducători auto, frizeri sau operatori calculatoare. La bursă s-au mai căutat chiar şi medici specialişti şi instructori auto.

Marius Vătafu a precizat că proiectul a constat în atragerea a 400 de persoane,  prin intermediul unor campanii de informare în mediul rural, în comunele limitrofe municipiului Suceava, urmată de o informare şi o consiliere pentru orientare profesională, pentu un grup de 213 persoane.

Potrivit organizatorilor, la bursa care a început de la ora 10.00, au fost prezente 57 de firme, care ofereau 150 de locuri de muncă.

Au fost vizaţi şomerii din Şcheia, Mitocu Dragomirnei, Todireşti, Pătrăuţi, Ciprian Porumbescu, Moara, Ipoteşti, Bosanci, Udeşti şi Vereşti. Pe 19 aprilie, în holul Casei de Cultură, va avea loc şi Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.