Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, prin Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Primăria Municipiului Suceava, şi Primăria Oraşului Gura Humorului, organizează în perioada 30.03.2015 –15.04.2015, TÂRGUL DE PAȘTE AL MEȘTERILOR POPULARI.

Târgul urmărește stimularea meșterilor populari în producerea și valorificarea produselor meșteșugărești autentice și specifice zonelor etnografice din care provin, cu predilecție a celor specifice sărbătorii pascale, venid astfel în întâmpinarea cererii populației municipiului și a turiștilor , în această perioadă a anului.

În cadrul evenimentului și-au anunțat participarea peste 45 meșteri populari  din județul Suceava și județele limitrofe, care vor fi amplasați în 7 căsuțe tradiționale pe esplanada Casei de Cultură și în incinta Shopping City Suceava.

   La Muzeul Obiceiurilor Populare Gura Humorului se desfășoară Concursul de ouă încondeiate Târgul de Paște, ediția XVII cu participarea a peste 50 meșteri în domeniu din județul Suceava.

La Moldovița, pe 5 aprilie între orele 12.00 – 19.00, la sala de sport se va desfășura Festivalul Ouălor Încondeiate cu două secțiuni, respectiv secțiunea de încondeiere ouă și secțiunea de gastronomie. Participanții de la Gura Humorului și Moldovița vor avea și calitatea de concurenți, iar cei mai buni vor primi premii și diplome.

Meșterii populari vor expune spre vânzare, în primul rând ouă încondeiate și alte produse specifice sărbătorilor pascale, obiecte meșteșugărești autentice, unele chiar cu caracter  unicat, din cele mai diverse ramuri ale artei populare: prelucrarea lemnului, pielărie, ceramică, țesături,  tricotaje, artă decorativă, artă cinegetică,  încondeiatul ouălor, artă plastică – icoană, arta confecționării și decorării sticlei, gastronomie tradiţională.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.