Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina, din orașul Gura Humorului, în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, a organizat, marți, 19 aprilie 2016, manifestarea culturală „Târgul de Paști”, acțiune care a avut loc în foaierul Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina.

În vederea jurizării acestui concurs, s-a avut în vedere, autenticitatea ouălor,La fel ca şi la edițiile anterioare, în cadrul evenimentului au avut loc demonstraţii de ouă încondeiate, realizate de meşterii populari invitaţi şi ucenicii lor. Au fost prezenți un număr de aproximativ 60 de meșteri, dintre care 48 au fost încondeietoare.

Această manifestare se subscrie amplei manifestări „Paștele în Bucovina”, organizată de Consiliul Județean Suceava.

Juriul, format din specialiști ai Centrului Cultural Bucovina, sub coordonarea managerului insitituției, Viorel Varvaroi, precum și din specialiști ai Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina, din orașul Gura Humorului, au premiat zece meșterițe. Ordinea a fost următoarea: Trofeul cel Mare a fost câștigat de Oresia Leuciuc din Rădăuți, premiul I – Mădălina Niga din Paltinu, Vatra Moldoviței, Premiul II – Rodica Fercal din Paltinu, Vatra Moldoviței. S-au acordat cinci  Premii III – Elena Vereha, Iasinovschi Petruța, Ciuvercă Aurelia, Iasinovschi Petronela, tot din Paltinu, Vatra Moldoviței și Todașcă Elena din Poiana Stampei, precum și două mențiuni – Ana Marocico și Iasinovschi Paraschiva, din Paltinu, Vatra Moldoviței și Ulma.

În vederea jurizării acestui concurs, s-a avut în vedere, autenticitatea ouălor, modelele întâlnite, tehnica și cromatica folosită, precum și localizarea ouălor pe centrele consacrate din Bucovina

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.