În weekendul 5-7 octombrie a avut loc în parcarea Iulius Mall cea de-a IV-a ediţie a Târgului de Toamnă “Produs în Bucovina”. În spaţiul amenajat au fost prezenţi 43 de membri ai Asociaţiei “ Produs în Bucovina” care le-au oferit vizitatorilor  peste 200 de produse. Printre produsele comercializate la preţ de producător, după cum a afirmat preşedintele asociaţiei Alexandru Şcheul s-au numărat preparate din carne, specialităţi tradiţionale, preparate la grătar, şvaiţăr, balmoş, caşcaval, brânzeturi, cozonaci, prăjituri, miere de albine, îngheţată, suc de mere, fructe, legume, bere şi bere de casă. Tot la târg au fost prezenţi şi meşterii populari din judeţul Suceava care au oferit spre vânzare lucrături în lemn, împletituri, haine, ţesături. Un stand aparte a fost cel rezervat expoziţiei de animale de rasă. Pe tot parcusul programului muzica populară din zona Bucovinei a fost la loc de cinste.

La deschiderea oficială de vineri au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, primarul Sucevei Ion Lungu, prefectul Florin Sinescu, preşedintele Asociaţiei “Produs în Bucovina” Alexandru Şcheul şi directorul Iulius Mall Suceava Eduard Marcu.

Cătălin Nechifor a declarat că atâta timp cât va conduce Consiliul Judeţean va sprijini acest târg.

Ion Lungu a reamintit faptul că primăria are o finanţare printr-un proiect European prin care municipalitatea este partener cu mai multe oraşe, respectiv Londra, Barcelona, Torino şi doreşte ca “Produs în Bucovina”  să intre în magazinele din oraşele respective.

Preşedintele Alexandru Şcheul a afirmat că la cele 43 de firme care aparţin de asociaţie, lucrează peste 3000 de angajaţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.