Camera de Comerț și Industrie Suceava, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Consiliul Județean Suceava și cu Direcția Agricolă, organizează Târgul „Agro Expo Bucovina”, cu scopul promovării produselor ecologice.

schiporDirectorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Suceava, Vasile Schipor, a precizat că peste 4300 de fermieri și-au depus documentația pentru amenajarea unei ferme ecologice, anul acesta înregistrându-se o creștere semnificativă a numărului de solicitări. „Avem o acțiune în desfășurare privind verificarea fermelor ecologice. În acest moment și-au manifestat intenția de a dezvolta în județul Suceava agricultura ecologică aproximativ 130 de fermieri, care vor fi verificați în cursul lunilor martie și aprilie”, a precizat Vasile Schipor.

Schipor precizează că în această perioadă, agricultorii suceveni manifestă preocupare pentru culturile de pomi şi arbuşti fructiferi. În cadrul Târgului internațional „Agro Expo Bucovina”, fermierii suceveni vor participa cu câteva rase de vaci de lapte și de carne, câteva rase de oi și câteva rase de capre. Prin acest târg se dorește popularea fermelor cu rase de vaci de carne.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.