Bucovina este prezentă la Târgul Internaţional de Turism MAP – “Le Monde a Paris”,  în standul Ministerului Turismului, alături de alte două destinații din România, respectiv, Constanța și Cluj. Evenimentul se desfășoară între 14 și 17 martie a.c.
Standul României este situat în pavilionul 4, alături de Spania și Croaţia.
Oferta turistică a Bucovinei este prezentată prin intermediul materialelor de promovare (hărți, broșuri de turism cultural, turism activ, turism rural) și a ochelarilor VR.

„Pentru noi este prima participare la acest Târg de turism.  Am rămas profund impresionați pentru că sunt foarte mulți vizitatori și francezii, de obicei, sunt foarte interesați de Bucovina și de tot ce ține de autentic, de tradiție, de etnografie, de obiceiuri și de meșteșuguri”, a declarat consilierul superior Laura Ursu, reprezentantul Centrului Național de Informare Turistică Suceava.

Bucovina este singura destinație care promovează meșteșugurile traditionale, prin intermediul meșterului popular Letiţia Orşivschi care, pe lângă produsele expuse, oferă și demonstrații de încondeiere ouă.

„Alături de noi este și meșterului popular Letiţia Orşivschi care, pe lângă faptul că expune produsele, face și demonstrații de încondeiere a ouălor. De asemenea, răspunde tuturor întrebărilor și explică întreg procesul de încondeiere”, a precizat Laura Ursu. 

Laura Ursu a mai precizat că francezii sunt interesați de Bucovina și iau în calcul o viitoare vizită în zona de basm din Nord-Estul țării.

„Am avut și câțiva vizitatori care au și fost în Bucovina, cunoșteau puțin zona, dar voiau să revină ca să viziteze alte destinații din județ. De asemenea, sunt mulți care nu au fost niciodată și care iau în calcul să viziteze Ținutul Mănăstirilor”, a conchis Laura Ursu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.