Președintele Senatului, Cătălin Popescu-Tăriceanu, a convocat Biroul permanent pentru proiectul de lege privind votul prin corespondență, precizând că senatorii vor accelera procedura parlamentară în acest caz.

„Am hotărât să convoc un Birou permanent al Senatului, astfel încât proiectul de lege al votului prin corespondență va putea să intre în procedură parlamentară, mai întâi la Senat și ulterior la Camera Deputaților. În acest fel putem să punem proiectul în dezbatere, pentru că orice proiect de lege este normal să fie dezbătut, dar acest lucru va presupune termene scurte pentru ca să ne menținem angajamentele politice pe care ni le-am luat, în așa fel încât votul pentru alegerea Parlamentului de anul viitor să permită tuturor românilor din străinătate să voteze neîngrădit”, a afirmat marți Tăriceanu, citat de agerpres.ro

Întrebat când estimează că va fi votat proiectul, șeful Senatului a precizat că o să fie stabilită procedura, miercuri, în Biroul permanent.

„Eu am vorbit despre necesitatea unei proceduri, nu neapărat procedură de urgență pentru că eu cred că proiectul de lege trebuie să dea posibilitatea tuturor partidelor care sunt reprezentate în comisii să își spună punctul de vedere și să aducă amendamente. Sigur, că va fi o procedură accelerată, e un angajament al tuturor, cred că e și interesul Opoziției ca să ieșim cu acest proiect cât mai repede”, a adăugat Tăriceanu.

Ședința Biroului permanent a Senatului este programată, miercuri, la ora 10:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.