Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat delegarea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, la Parchetul General.

Acesta a subliniat că gestul reprezintă un „gest de aroganţă şi sfidare” din partea procurorului general Augustin Lazăr.

„Decizia pe care a luat-o de a o numi pe Kovesi într-o funcţie la Parchetul General este un gest de aroganţă, de sfidare. Adică, este revocată pentru nişte motive foarte serioase, printre care două decizii clare şi lipsite de orice echivoc ale Curţii Constituţionale care o priveau direct, plus alte motive prezentate în cererea de revocare a ministrului Tudorel Toader şi tu o numeşti în altă funcţie‘, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Mai mult, șeful ALDE a afirmat că a observat de mai mult timp la procurorul general Augustin Lazăr o „apetenţă pentru politică”, ceea ce denotă că nu-şi cunoaşte statutul şi atribuţiile.

„De multă vreme am văzut că procurorul Lazăr are apetenţă pentru politică. A devenit un om politic, face declaraţii politice tot timpul. Tot timpul ne atrage nouă atenţia ce trebuie să facem, cum trebuie să facem politica penală şi cum nu trebuie să o facem, asta ca să vedem că nu-şi cunoaşte bine statutul şi atribuţiile pe care le are. Deci, gesturile astea şi atitudinile astea mie mi se par cu totul şi cu totul anormale şi nu am văzut în alte ţări ca procurorul general să se interfereze în aceste chestiuni care ţin de latura politică”, a spus Tăriceanu.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.