Potrivit unui comunicat al DNA, Călin Popescu Tăriceanu este urmărit penal în dosarul privind retrocedarea Pădurii Snagov și a Fermei Băneasa acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului sursa rfi.rp

Procurorii DNA Brașov susțin că, în cadrul actelor de cercetare efectuate pentru lămurirea cauzei referitoare la retrocedarea presupus nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, în care au fost trimiși în judecată prințul Paul, Remus Truică și alte 21 de persoane, s-a dispus citarea, pentru a fi audiat ca martor, Călin Popescu Tăriceanu.

„Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziția luată sub jurământ, acesta a făcut declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată, mediatizat prin comunicatul nr 654 din 18 mai 2016.

Astfel, suspectul Popescu Tăriceanu Călin a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus și alții și că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Andronic Dan Cătălin și Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România”, se arată într-un comunicat al DNA.

Comunicatul DNA precizează că „aceste declarații sunt aspecte necorespunzătoare adevărului, fiind contrazise de probatoriul administrat în cauză (declarații ale martorilor, suspecților și alte mijloace de probă)”, lui Tăriceanu fiindu-i aduse la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.