Victor Maniliuc, tatăl micuței Larisa Irinei, micuța accidentată pe trecerea de pietoni din fața Palatului de Justiție din Suceava, este revoltat de faptul că autorul accidentului a fost eliberat din arest și poate dormi liniștit în patul său, în timp ce el are nopți albe alături de micuța aflată în comă.

„El poate sta acăsucă și să doarmă liniștit cu toate acele restricții. El doarme liniștit, eu nu pot să dorm liniștit”, a declarat Victor  Maniliuc, pentru ziarul Libertatea.

Despre starea de sănătate a Larisei, acesta a precizat că situația este liniară, chiar dacă sunt făcute, zi de zi, mici progrese.

„Poimâine plecăm din nou în ambulatoriu pentru două săptămâni. Sunt pași, nu e nimic major, dar zi de zi, câte un progres. Ea este tot mai senină, cu un tonus general tot mai OK. Pașii sunt foarte mici, dar sunt”, a mai declarat tatăl Larisei.

Potrivit ziarului Libertatea, Victor Maniliuc consideră că șoferul vinovat de moartea jandarmeriței Irina Airinei și de rănirea gravă a micuței Larisa, ar trebui acuzat de crimă cu premeditare, și nu de omor din culpă.

„Un tânăr care are 26 de ani, permisul de niciun an de zile și are pe mână o mașină de 3.000 de centimetri cubi, cu un motor de 200 de cai putere, cu o domnișoară în stânga lui și distrat de la ceea ce înseamnă trafic pe un bulevard cu treceri de pietoni din 200 în 200 de metri, să poți ajunge la peste 100 de kilometri la oră atunci putem extrapola că i s-a dat o armă pe mână. El a avut o armă în mână și pentru mine este un criminal. Poate că sunt dur, dar suferința noastră nu poate să fie înlocuită cu nimic din ceea ce înseamnă zona lumească, nici pe Irina și nici suferința Larisei”, a conchis Maniliuc.

Amintim faptul că, la data de 14 noiembrie 2018, ora 13:12, Chetrariu Bogdan Florin se deplasa la volanul autoturismului personal marca Audi A8, pe Bld. Ştefan cel Mare din Mun. Suceava, moment în care, în perimetrul trecerii pentru pietoni din zona Palatului de Justiţie, a surprins şi accidentat-o pe Irina Airinei, în vârstă de 40 de ani, care conducea un cărucior în care se afla fiica sa, în vârstă de 1 an şi 6 luni şi care s-a angajat în traversarea părţii carosabile a B-dului Ştefan cel Mare, pe marcajul pietonal.
S-a mai constatat că inculpatul circula cu o viteză total neadaptată regimului de trafic rutier din zonă, reuşind după impact să oprească autoturismul la o distanţă de peste 70 m faţă de trecerea pentru pietoni, cele două victime fiind proiectate în zona trotuarului din partea dreaptă, la distanţe de 20 până la 40 m faţă de marcajul pietonal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.