Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, una dintre victimele tragicului incendiu din Colectiv, a reacționat după imaginile de la spitalul din Reșița, în care pacienții infectați cu SARS-COV-2 erau ținuți în condiții greu de imaginat pe holurile unității medicale.

Eugen Iancu, către Tătaru: „ Ne poate spune ce s-a găsit la spitalul din Reșița?”

În urma incendiului din Spitalul Județean Piatra Neamț, ni s-a spus că s-au făcut controale în toate spitalele din țară. Ne poate spune domnul ministru Tătaru ce s-a găsit la spitalul din Reșița?”, este mesajul postat, miercuri seara, de Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru, care a murit în urma incendiului de la Colectiv.

Reacția lui Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv, vine după ce miercuri au apărut imagini cu pacienții cu Covid din spitalul din Reșița.

Imagini de coșmar la Spitalul din Reșița

Imagini revoltătoare suprinse la Spitalul Județean de Urgență Reșița: Staționarul 3, rezervat pacienților cu COVID-19, au stârnit furia publică. Totul arată ca o ruină și pacienții se chinuie să supraviețuiască în mizerie.

Rudele pacienților au prezentat imaginile pe rețelele sociale.Este mizerie în saloane și în toalete. Pacienții zac dezbrăcați, așezați pe holurile murdare și un sac negru este lăsat pe un pat de salon!

Ce spune conducerea spitalului

Alina Stancovici, managerul Spitalului Județean Resita, a reacționat, în direct la GÂNDUL LIVE, după apariția imaginilor șocante din spital, cu pacienții ținuți în condiții degradante. Aceasta spune că „e o realitate amară, care nu poate fi ascunsă” și vine cu unele precizări.

„Da. Este o realitate amară, care nu poate fi ascunsă. Sunt din spital, într-adevăr, e vorba de secția Pneumologie.Trebuie făcute obligatoriu precizări: Secția e veche, nu s-au mai făcut investiții de zeci de ani, nu mai putem vorbi de circuite conforme. Tocmai pentru că arhitectura clădirii nu permite circuite, pentru că punem în pericol viața pacienților, am solicitat construcția unui spital modular”, a declarat managerul la GÂNDUL.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.