Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a declarat că proiectul de lege privind carantina și izolarea este un dezastru, iar Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a scăpat situația de sub control.

„În proiect nu există nicio dovadă că un om nu poate fi luat de pe stradă pentru un simplu strănut”, a argumentat preşedintele interimar al Senatului.

În replică, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că “niciodată, niciun român nu a fost luat de pe stradă pentru un simplu strănut. Acel pacient s-a prezentat la medic”. De asemenea, ministrul Tătaru a mai subliniat că dacă “o anumită idee nu se promova în spațiul public, chiar de factori politici, ar fi trebuit ca la acest moment să fim pe panta ascendentă”.

„Niciodată, niciun român nu a fost luat de pe stradă pentru un simplu strănut, cel puțin din partea corpului medical. Acel pacient s-a prezentat la medicul de familie sau la o unitate medicală, unde a fost evaluat, testat, și s-a decis patologia. (…)

Suntem la nivelul lunii aprilie, în acest moment. Dacă cineva sau o anumită idee nu se împrăștia în mod agresiv în spațiul public chiar de factori politici ar fi trebuit ca la acest moment să fim la baza pantei ascendente și să nu trecem prin a două cocoașă a valului pandemic. Este un moment în care toată lumea ar trebui să depună toate eforturile tocmai pentru ca acest moment să meargă spre finalul lui și să nu mai repetăm momentul de acum patru săptămâni, când, crezând că s-a terminat am început să bagatelizăm tot ce a fost până acum, toate lunile în care am stat în casă, toți pacienții care au decedat, toate familiile care suferă și nu în ultimul rând cadrele medicale din primul front. Acum trăiesc un moment de dezamăgire că muncă lor a fost în zadar.

Absența legii ne creează probleme. Noi tratăm o boală transmisibilă. Boală înseamnă că trebuie să existe un moment în care cineva care transmite boala trebuie să rămână izolat. Neexistând parghia legală pentru acest lucru ne confruntăm cu o transmitere continuă și accentuată. (…) Pentru o boală transmisibilă, în care internarea este opțională, contează foarte mult această lege”, a precizat Tătaru.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.