Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Suceava, care va avea loc în data de 30 ianuarie 2019, se află un proiect de hotărâre privind stabilirea unor taxe și tarife de competența CJ Suceava pentru unele unități subordonate.

Astfel, consilierii vor aproba nivelul tarifelor de închiriere a unor spații aflate în administrarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Suceava, după cum urmează: tarif de închiriere ocazională a unor spații din incinta unității pentru diferite cursuri/evenimete – 25 lei/oră; tarif de închiriere  ocazională a cantinei 30 lei/oră; tarif de închiriere a sălii de sport: 50 de lei/oră.

Potrivit expunerii de motive, solicitarea introducerii tarifelor pentru anul 2019 a intervenit ca urmare a implementării proiectului „Profesori pregătiți – profesori motivați”, finanțat din fonduri europene, prin care se vor realiza cursuri pentru un număr de 65 de profesori din învățământul special centrul Școlar de Incluziune Socială Suceava dispune din punct de vedere logistic de spațiile necesare desfășurării cursurilor prevăzute în proiect. Prin închirierea lor, în vederea decontării cheltuielilor cu chiria cuprinse în proiect, cadrele didactice nu ar trebui să se deplaseze pentru aceste cursuri în alte localități.

De asemenea, la taxele și tarifele aprobate pentru anul 2019, Muzeul Bucovinei propune introducerea unei noi taxe denumită „Sistem interactiv”, în sumă de 3 lei/vizualizare, ca urmare a achiziționării la sfârșitului anului 2018 a unui sistem interactiv la Muzeul de Istorie Suceava, care invită vizitatorii la un tur virtual prin Suceava interbelică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.