Un liceu din județul Suceava le cere absolvenţilor claselor a XII-a taxă pentru eliberarea diplomei de Bacalaureat, deşi ministrul Educaţiei, Liviu Pop, susţine că „educaţia este gratuită conform Constituţiei”.

Este vorba despre Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, unde potrivit elevilor cuantumul diferă de la un caz la altul. Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a cerut verificarea informaţiei şi dacă este un caz izolat sau o situaţie generalizată.
Potrivit celor de la Hotnews.ro, culmea situaţiei este că liceul taie şi chitanţe pentru un lucru care este gratuit.

Învăţământul este gratuit. Am vorbit cu colegii şi mi-au zis că taxa care le este impusă oscilează de la un caz la altul. Am cerut colegului meu de la Suceava să ia legătura cu Inspectoratul Şcolar General de la Suceava, iar din ce mi-a transmis el, motivaţia directorului liceului ar fi că şcoala nu primeşte bani de la Consiliul Local pentru diplomele elevilor. Este încă o dovadă că sistemul este putred de corupţie“, a declarat pentru Hotnews preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Vlad Ştefan.
Contactat telefonic, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a spus că „eliberarea diplomei de Bacalaureat este gratuită, dar trebuie să verific situaţia. Poate sunt cazuri de elevi care au absolvit acum 4-5 ani şi li s-a cerut o taxă de arhivare. Am contactat Inspectoratul din Suceava, dar nici Inspectoratul nu ştia. Verificăm acum“.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.