Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ilie Niţă, a anunţat că taxele de la Şcoala de Arte „Ion Irimescu” nu vor creşte în anul şcolar 2014-2015.

Acesta a precizat că în urma unei analize făcute în cadrul Consiliului de Administraţie al Centrului Cultural Bucovina, conducerea a luat decizia ca în următorul an şcolar la Şcoala de Arte „Ion Irimescu” să fie percepute aceleaşi taxe ca în anul şcolar precedent.

Niţă a mai afirmat că potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Judeţean, se propune aprobarea unei taxe de frecvenţă în valoare de 550 de lei de elev pentru întreg anul şcolar. Această taxă ar urma să fie plătită de elevii care se înscriu la cursurile de pian, vioară, orgă, nai, chitară, canto, trompetă, clarinet, saxofon, acordeon, pictură, grafică, arte video (foto-film), artă decorativă şi iconografie.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a ţinut să precizeze că şi în anul şcolar viitor nu vor plăti această taxă de frecvenţă elevii şcolii de arte care se vor înscrie la disciplinele care vizează păstrarea tradiţiilor, respectiv ansamblu folcloric, dans popular şi artă populară.

Ilie Niţă a declarat că taxa de selecţie la Şcoala de Arte „Ion Irimescu” a candidaţilor pentru examenul de admitere în primul an de studiu este de 30 de lei pentru un elev, iar taxa de eliberare a diplomei de absolvire este de 50 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.