Potrivit primarului, Ion Lungu, noul Cod Fiscal impune majorarea taxelor si impozitelor intre cotele impuse in textul de lege.

Ion Lungu, primarul Sucevei a aratat ca vor fi majorate unele taxe iar altele vor scadea. In acest sens, edilul a oferit ca exemplu impozitul pentru locuinte.
„Dacă discutăm de impozitul pe apartamente la persoanele fizice, în 2015 la garsonieră a fost de 65 de lei, la apartament cu două camere 116 de lei, la cel cu 3 camere, 155 de lei,  iar la patru camere 194 de lei. Pe anul 2016 având în vedere faptul că sunt permise la persoanele fizice majorări cu procente cuprinse între 0,08% şi 0,2%, noi vom lua valoarea minimă de 0,08%. Astfel pentru o garsonieră vor plăti 64 de lei, adică mai puţin cu un leu faţă de 2015, pentru un apartament cu două camere 116 lei, pentru unul cu trei camere 155 de lei, iar la patru camere, 193 de lei, mai puţin cu un leu faţă de anul acesta”, a afirmat primarul Lungu.
Nu aceleasi vesti bune sunt si pentru persoanele juridice.
„La persoanele juridice trebuie să facem un pic de majorare pentru că sunt prinse valori între 0,2 şi 1,3%. Noi am avut anul acesta 1,5%. Ca atare ca să ajungem la 1,5%, să menţinem impozitul la valorile absolute din 2015, va trebui să facem o majorare de 15%, în cadrul majorării de 50% cât ne permite legea, ca să aplicăm acelaşi procent de 1,5% la clădiri persoane juridice”, a declarat Lungu.
Ion Lungu a mai adaugat ca  va propune Consiliului Local să nu aprobe alte facilităţi şi scutiri fiscale, în afară de cele prevăzute prin lege, asta pentru a nu deschide „cutia pandorei”.
Primarul a arătat că dacă va începe „sarabanda populismelor”, municipiul Suceava ar putea rămâne fără taxe şi impozite locale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.