Vacanța de iarnă bate la ușă, iar dacă faci parte din categoria oamenilor care nu-și fac planuri din timp, ci preferă să fie spontani și să se hotărască în ultimul moment unde să-și petreacă vacanța, poți considera de acum că a venit momentul să alegi măcar destinația, pentru ca apoi să te ocupi de celelalte detalii.

 

De-a lungul anilor, vacanța de iarnă a început să fie din ce în ce mai puțin asociată doar cu vizite la bunici și părinți, unde te întâlnești cu celelalte rude. Acum există numeroase destinații extraordinare de vacanță la munte (în România sau în străinătate), unde îți poți petrece concediul în stilul tău, fie singur, fie împreună cu familia.

 

Iată 3 sugestii de destinații uimitoare la munte care te pot tenta în această iarnă:

 

1. Laponia, Finlanda

Reindeer race

 

Această destinație de vacanță este considerată magică și reprezentativă pentru sărbătorile de iarnă, pentru că unde este mai frumos să-ți petreci concediul decât în Țara lui Moș Crăciun? Aici, zăpada rezistă chiar și două sute de zile pe an, iar saniile trase de reni, schiurile și snowmobilul sunt cele mai bune și distractive opțiuni de transport.

 

În Laponia poți vizita Ferma de Reni Jaakkola, unde te așteaptă experiențe de neuitat, precum hrănirea renilor, plimbări printr-un safari plin de reni, hiking, ori mese îmbelșugate și delicioase, cu mâncăruri specifice zonei. Este recomandat să nu ocolești această fermă de vis, dacă ajungi în Țara lui Moș Crăciun.

 

De asemenea, Laponia este vestită pentru magazinele mici și cochete care arată precum atelierele Moșului, de unde poți achiziționa suveniruri frumoase pentru familie, și prieteni.

2. Kathmandu, Nepal

 

Dacă ai posibilitatea să alegi această destinație fascinantă pentru vacanța de iarnă, ar trebui să o iei în considerare, pentru că este o experiență unică. Nu ai vrea să descoperi un teritoriu complet nou, înconjurat de munți magnifici, temple budiste, arome îmbietoare și o cultură fascinantă? 

 

Kathmandu este un loc absolut incredibil pe care îl poți vizita în orice anotimp, însă iarna (care durează din decembrie până în februarie), poți practica trekking inclusiv la altitudini joase, iar această experiență este cu adevărat „once in a lifetime”. De asemenea, dacă ești pasionat de fotografie, Munții Himalaya acoperiți cu zăpadă pot face obiectul unor poze incredibile. Pentru un sejur în această zonă, se recomandă, însă, haine groase și echipament corespunzător, deoarece diminețile și serile sunt extrem de reci.

3. Vitosha, Bulgaria

 

Bulgaria are numeroase stațiuni montane frumoase, ce sunt apreciate și vizitate anual de milioane de turiști pasionați de sporturile de iarnă și de peisaje incredibile. Este de ajuns să cauți oferte pentru vacanțe la munte în Bulgaria și vei găsi numeroase destinații perfecte pentru sezonul de iarnă. 

 

Printre ele se numără și stațiunea Vitosha, care este situată la cea mai mare altitudine din Bulgaria (1.800 m deasupra nivelului mării). Este o zonă excelentă pentru ski în timpul iernii, și cățărat în timpul verii. 

Vitosha se află la doar 10 km de capitala Bulgariei, Sofia, și este ușor accesibilă, însă vremea este foarte schimbătoare. Totodată, această stațiune este renumită și pentru două rezervații ale biosferei – Bistrishko Branishte şi Torfeno Branishte. Cel mai înalt vârf ( Cherni Vruh ) se află la altitudinea de 2.290 m, iar principala pârtie de schi se află chiar sub acesta.

 

Așadar, îți poți oferi ție și familiei o vacanță de iarnă așa cum n-ați mai avut până acum, pentru că destinațiile incredibile de mai sus așteaptă să vă cucerească iremediabil!

 

Sursa foto: unsplash.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.