Teama de justitie si de procurorii DNA par sa fi atins cote alarmante in interiorul Partidului Social Democrat. Unul din deputatii social- democrati a precizat ca nu are de gand sa mai candideze pentru vreo functie de teama ca ar putea deveni o tinta. Radu Vasilica, deputat PSD de Arges, precizeaza, potrivit celor de la ziarulargesenilor.ro, ca nu stie daca va mai candida pentru vreo functie la alegerile locale sau parlamentare din 2016 de teama sa nu devina o tinta.

“Nu stiu daca voi candida pentru vreo functie. Sunt vremuri asa de frumoase, incat nu stiu daca as candida. S-ar putea sa devin tinta, eu stiu. Nu spun ca imi este teama de justitie, neaparat, insa in institutii si primarii, va spun, ca exista o teama paralizanta. Macar noi, parlamentarii, nu semnam pe bani, e altceva”, a declarat Radu Vasilica, potrivit sursei citate.
Acesta a mentionat de asemenea ca nu este de acord cu modul de actiune al justitiei din Romania si dintr-un alt punct de vedere: “Cum noi nu avem dreptul sa interferam in justitie, nici ei nu ar trebui sa se bage in legiferare. Ei trebuie sa judece pe ce legi dam noi. Mi se pare un abuz sa vina ei sa ne spuna dupa ce legi sa judece ei”.
Reamintim ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis, in urma cu cateva saptamani, Comisiei parlamentare de revizuire a Constitutiei propunerile institutiei pe care o conduce de modificare a legii fundamentale.
DNA propune modificarea perioadei de retinere de la 24 de ore la 72 de ore, invocand in acest sens practica majoritatii statelor europene, unde perioada de retinere este de 48 sau de 72 de ore.
Totodata, in documentul transmis comisiei de catre Laura Codruta Kovesi, DNA propune modificarea Constitutiei astfel incat „imunitatea parlamentara sa se limiteze strict la declaratiile politice”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.