Teatrul sucevean „Matei Vișniec” a fost deja inaugurat, însă nu este gata de funcționare încă, pentru că nu există personal permanent angajat aici.

Pentru a ajunge la etapa la care se pot angaja actori, directorul interimar, doamna Carmen Steiciuc, a format organigrama oficială a teatrului, așa cum ne afirma chiar susținătorul ei numărul unu, Ion Lungu.

„Voi cere în sedința de Consiliu Local de la sfârșitul lunii aprobabrea organigramei teatrului « Matei Vișniec » din Suceava, doamna director interimar prezentându-ne deja o variantă de organigramă cu care noi suntem de acord”.

Odată ce această organigramă va fi aprobată, se vor putea angaja actori și personal pentru administrație în cele 31 de posturi vacante.

„Numărul total de angajări este pentru 31 de posturi, 4 de conducere (manager, director artisitic, contabil și șef de birou tehnic) și 27 de posturi executive ( 13 actori, 7 persoane la domeniul tehnic, dintre care și un șofer, 3 la serviciul financiar –contabilitate, 1 la juridic, 1 la resurse umane, 1 pentru marketing și unul administrativ). În măsura în care vom aproba această organigramă, bugetul este deja aprobat, vor putea începe activitatea la teatru, în ideea de a face selecția pentru personal, în primul rând a actorilor, domana Steiciuc având tot sprijinul meu. Noi punem la dispoziția dumneaei tot ce are nevoie și sper ca într-o perioadă cât mai scurtă să avem un teatru funcțional la Suceava, să vedem prima piesă pe scenă jucată cu actorii Teatrului « Matei Vișniec » din Suceava”, informează primarul Lungu.

Important este că, indiferent de culoarea politică, municipiul Suceava se poate bucura de o instituție culturală importantă în viața oricărui mare oraș. Odată cu deschiderea teatrului, poate vom avea chiar și o șansă în plus să ajungem capitală culturală europeană, într-un viitor nu prea îndepărtat.

Se pare că, pentru prima dată în mandatul său de 12 ani, primarul a reușit să pună la punct primul teatru sucevean public din ultimii 20 de ani. Acum, tot ce ne mai rămâne de făcut este să așteptăm primul spectacol pe scena suceveană și să sperăm că sucevenii nu au uitat că teatrul poate fi o sursă de amuzament și petrecere a timpului mai ieftină și mai educativă decât o noapte în club.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.