Marți, 2 martie 2016, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava împreună cu Casa de Cultură a Studenților din Suceava invită publicul sucevean doritor de teatru la piesa „Metamorfoza” pusă în scenă de actorii de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

 

„Metamorfoza”, după Franz Kafka, se va juca în Auditorium „Joseph Schmidt”, de la ora 19:00. Prețul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi și studenți.

„Lumea este un teatru sinistru în care toţi primim un rol. Rolul nostru se numeşte Om. Acest rol e simplu. Trebuie să înveţi vreo 15 ani să-ţi înfrângi instinctele, să zici Da, atunci când toţi porii tăi respiră Nu, să stai apoi neclintit într-un birou minuscul vreo 12 ore în fiecare zi, să faci temenele cât mai sofisticate şefului, să-ţi iubeşti enorm familia pe care în adâncul sufletului o urăşti enorm, să alergi cu limba scoasă pe la alte birouri să-ţi plăteşti simbolurile care arată clar că eşti Om, adică taxele, să verşi o lacrimă la sicriul cuiva pe care l-ai detestat profund, să taci când vrei să cânţi, să cânţi când vrei să vomiţi, să plângi când vrei să râzi… și, mai ales, să trăieşti cu senzația unui ciocan divin sau diabolic avântat deasupra capului tău care, în orice clipă, poate să te strivească, să te înfunde până deasupra ochilor în pământ. Şi mereu, în fiecare noapte, să ai un singur coşmar. Că te îmbolnăveşti, că îmbătrâneşti, că devii defect şi nu mai eşti… util. Nici societăţii şi nici familiei. Că devii o insectă inutilă.Gregor Samsa a protestat să mai fie Om!”, se arată în descrierea piesei.

Din distribuție fac parte Cosmin Panaite, Alexandra Bandac, Radu Ghilaș, Daniel Busuioc, Annemarie Chertic, Dumitru Năstrușnicu, Francisc Bucur. Dramatizarea și regia: Ion Sapdaru. Pentru rezervări puteți apela numărul de telefon 0752092606.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.