Fuziunea dintre PNL și PDL pare să fie una cu scântei. În culisele noului partid pare să fi început un adevărat război al orgoliilor, având în vedere subiectul nesemnificativ care a declanșat flama războiului dintre vechii liberali și cei din aripa lui Vasile Blaga.

Fuziunea dintre PNL și PDL pare să fie una cu scântei. În culisele noului partid pare să fi început un adevărat război al orgoliilor, având în vedere subiectul nesemnificativ care a declanșat flama războiului dintre vechii liberali și cei din aripa lui Vasile Blaga.

Surse din conducerea PNL au dezvăluit, în exclusivitate pentru PSnews.ro, ce s-a întâmplat de fapt la ședința conducerii PNL București de miercuri seară și de unde a pornit scandalul dintre liberali și democrat- liberali.

”Au venit chitiți, de la începutul ședinței, pe scandal (n.r.: referindu-se la cei din conducerea PDL București). Au vrut să mutăm sediul (n.r.: în prezent, cei din PNL București fac ședințele în sediul liberalilor din Kiseleff) în care facem ședințe în Modrogan și au cerut să se facă o analiză financiară cu privire la care din sedii sunt mai rentabile pentru a fi folosite.

La un moment dat, Anca Boagiu a dat un telefon, cred că l-a sunat pe Vasile Blaga, și imediat după ce a închis s-au ridicat și au plecat absolut toți din ședință.  Cred că au primit ordin.

Dacă așa se procedează, așa o să facem și noi când nu ne convine ceva: ne vom ridica cu toții de la masă și plecăm din ședință.

Cred că Alina și Blaga trebuie să intervină și cred că vom fi convocați la o ședință pentru explicații, în următoarele zile.

(…) Să ajungi să te cerți de la un sediu? Aici e vorba de orgoliu, au simțit că suntem mai puternici (n.r.: referindu-se la vechiul PNL) și au vrut să ne arate că au orgoliu și că nu se lasă cu una, cu două. Ei sunt acum cam pe topogan (n.r.: referindu-se la cei din PDL) și simt că pierd controlul. Știu că vor avea rezultate proaste la sondajele pe care le vom face pentru a stabili candidații și vor să încerce să ne arate cât de tari sunt ei (n.r.: referindu-se la PDL), iar noi să ne speriem.

Dacă în momentul în care ne-am certat pe locurile din consiliile de administrație de la RATB și de la RADET exista o logică să fie nemulțumiți, acum asta cu sediul este un subiect hilar. Au făcut-o din orgoliu. Dacă ne-am certat așa de la un sediu, când vom negocia candidații la primărie sau consilierii, o să ajungem ne tăiem?”, a precizat unul din participanții la ședința tensionată de miercuri seară, de la PNL București.

Întrebat cum a reacționat copreședintele PNL București, Teodor Atanasiu, după ce democrat- liberalii au plecat in corpore de la ședință, unul din președinții de filială ne-a precizat că ”Tase a rămas interzis”

Un alt vicepreședinte al PNL, contactat de PSnews.ro pentru a ne lămuri situația și pentru a ne oferi un punct de vedere, ne-a precizat că ”ce s-a întâmplat la ședința PNL București este de râsul curcilor” și că nu dorește să dezvolte un subiect atât de insignifiant.

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, a  mai existat o ciocnire între vechii liberali din București și aripa lui Blaga din PNL, și anume în momentul în care au fost numiți noi membri ai Consiliilor de Administrație de la RADET și RATB.

Cei din PDL s-au arătat nemulțumiți de faptul că au reușit să își impună prea puțini oameni în respectivele CA-uri și că cei din vechiu PNL i-au scos din calculele puterii din Consiliul General, după ce au făcut o alianță cu consilierii generali controlați de Marian Vanghelie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.