Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, anunță, cu bucurie, că și în acest an Muzeul din Rădăuți se alătură proiectului național „Noaptea Muzeelor”, ce are loc pe data de 14 mai 2022.
Astfel, atât programul Muzeului Etnografic „Samuil și Eugenia Ioneț”, cât și cel al Galeriei de Artă „Traian Postolache”, va fi extins până la orele 00:00, spre vizitare, cu începere de la ora 10:00.
„Un element nou al acestei zile și, în același timp, o surpriză plăcută pentru toți rădăuțenii și nu doar este că, în acest an, vom include în cadrul acestui proiect și «Templul Evreiesc», care va putea fi vizitat în intervalul 10:00 – 00:00.
Dacă Muzeul vă întâmpină cu o expoziție inedită de viniluri și pickup-uri vechi, din colecția domnului Sergiu Constantin Ganea, alături de celelalte exponate din patrimoniu, Galeria de Artă vă va purta pașii într-o expoziție dedicată plantelor medicinale, semnată de doamna Oleniuc Florentina Carmen.
Așa cum am promis încă din toamna anului trecut Templul Evreiesc din municipiul nostru va fi introdus într-un circuit turistic urban, alături de Cimitirul Evreiesc. Știm că foarte mulți rădăuțeni își doresc să îl viziteze, așa că sâmbătă vă așteptăm cu drag!
Vizitarea celor trei repere menționate mai sus, în cadrul proiectului «Noaptea Muzeelor», de sâmbătă, 14 mai, este gratuită!”, a transmis primarul Bogdan Loghin.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.