O femeie, din oraşul Gura Humorului, a sesizat Poliția despre faptul că în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 23:45, tatăl ei, în vârstă de 86 ani, din aceeași localitate a fost victima unei tentative de înşelăciune prin metoda „Accidentul”.

Un bărbat necunoscut a apelat numărul de telefon fix şi discutând cu bărbatul de 86 de ani, i-a spus acestuia că este fiul lui din Italia, că a avut un accident rutier şi are nevoie de nişte bani. Bărbatul de 86 de ani i-a spus că are nişte bani în casă şi mai are şi la C.E.C., iar bărbatul care l-a apelat, i-a spus că va trimite un şofer să ridice banii pe care îi are în casă.

Imediat după apel, bărbatul de 86 de ani a sunat-o pe fiica sa, care locuieşte vis-a-vis de locuinţa tatălui ei şi i-a spus acesteia ce s-a întâmplat. Aceasta s-a deplasat la locuinţa tatălui ei, l-a apelat telefonic pe fratele ei, care se află în Italia, iar acesta i-a spus că este bine, nu a suferit niciun accident şi nu el l-a sunat pe tatăl său.

În acest context, fiica bărbatului de 86 de ani a apelat S.N.U.A.U. 112 şi a sesizat tentativa de înşelăciune prin metoda „Accidentul”.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de înşelăciune.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordaţi prin această metodă şi să nu dea curs unor astfel de solicitări.

În primul rând trebuie ştiu faptul că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare. Prima este autosesizarea poliţiştilor cu privire la un eveniment rutier sau depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, în condiţiile legii. În cazul în care există doar pagube materiale, poate opera înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.