Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi pentru săvârșirea infracţiunii de „înşelăciune”, prev. de art. 244 alin. 1, alin. 2 C.p., constând în aceea că   la data de 03.10.2020, orele 17:25, în baza unei înţelegeri prealabile, în timp ce se aflau pe raza satului Capu Codrului, pe drumul național DN2E, în apropierea căii ferate, au indus în eroare pe persoana vătămată C.A. prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase, respectiv faptul că sunt cetățeni turci şi că în timp ce se deplasau cu autoturismul marca Audi A 8 înmatriculat în Bulgaria cu spre mun. Constanţa au rămas fără combustibil și nu au bani pentru a-și continua deplasarea determinând-o pe persoana vătămată să le înmâneze suma de 900 de lei, dându-i în schimb un număr de 2 inele cu piatră, tip GHIUL dintr-un aliaj asemănător aurului, spunându-i persoanei vătămate că sunt din aur.

Faţă de cei doi inculpati a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore,  iar prin ordonanţa procurorului de caz din data de 04.10.2020, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile faţă de ambii inculpati, stabilindu-se mai multe obligaţii printre care şi aceea de a nu părăsi localităţile de domiciliu.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă   etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.  

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.