20 de tineri din Suceava vor beneficia de teren gratuit de la Primăria Suceava. Acest lucru este posibil, după ce mai mulți suceveni au renunțat la acestea din diferite motive.

Potrivit legislației în vigoare, persoanele care au o vârstă cuprinsă între 18 şi 35 de ani au posibilitatea de a cere autorităţilor locale atribuirea unei suprafeţe de teren, în vederea construirii unei locuinţe proprii. Practic, terenul este acordat pentru folosinţă gratuită, atât timp cât există casa pe el, însă acesta poate fi cumpărat ulterior de la stat.

„Astăzi s-a întrunit o comisie la Primărie în vederea repartizării a 20 de parcele de teren, dintre care 15 parcele în zona Tătarași și cinci în zona Dealul Mănăstirii, toate de 300 de metri pătrați. Sunt parcele de teren la care au renunțat tinerii din anumite considerente, unii și-au cumpărat apartamente, alții au plecat în străinătate”, a declarat primarul Lungu.

Potrivit edilului Sucevei, terenurile ar trebui să intre în posesia beneficiarilor până în luna martie a.c., pentru ca mai apoi să fie demarate lucrările de ficare în parte.

„Sunt depuse un nr de 41 de cereri. Punctajul maxim este de 22 de puncte, iar cel minim este de 5 puncte . ne dorim ca în martie să putem preda aceste suprafețe de teren pentru ca oamenii să poată să se ocupe de construcții”, a conchis Ion Lungu.

În altă ordine de idei, o  prioritate a municipalității este aducțiunea rețelei de apă și canal în cartierul Europa.

„Una dintre prioritățile municipalității din acest an se referă la proiectul de apă și canal pentru cartierul Europa. Una din soluții ar fi să demarăm lucrărrile pe fondurile Primăriei pentru că pe fonduri europene se mișcă foarte greu și asta împiedică finalizarea cartierului. În fapt, fără apă și canalizare nu putem finaliza străzile”, a spus Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.