Anul trecut, când Thermonet a devenit oficial noul distribuitor și transportator de agent termic al orașului, a închiriat de la compania aflată acum în faliment – Termica, instalația de distribuție. De la momentul respectiv, din octombrie 2015, Thermonet a folosit instalațiile fostei Termica Suceava, în schimbul unei chirii lunare. Această închiriere a fost prevăzută într-o hotărâre de Consiliu Local din ianuarie 2016, urmând ca suma de 92.000 de lei pe lună pentru folosirea patrimoniului firmei falimentare, să fie plătită de la bugetul local.

Cu toate că estimarea a fost făcută de Romcontrol București, Termica a pretins o sumă mult mai mare pentru chirie. Mai exact, Termica a cerut pentru fiecare lună de închiriere suma de 508.178 de lei, sumă de 5 ori mai mare.

Astfel, după calculele fostei regii termice, Thermonet are de plătit pentru perioada octombrie-aprilie nu mai puțin de 3,3 milioane de lei, cu o dată scadentă peste 30 de zile.

S-au depistat clauze contractuale cu ale căror prevederi municipiul Suceava nu este de acord, cum ar fi preţul de închiriere a acestora şi retroactivitatea efectuării unor plăţi”, se arată în raportul Direcţiei Generale Tehnice şi de Investiţii.

Prima reacție a administrației locale a fost, evident, dezacordul vis-à-vis de această evaluare: „Analizând propunerea de contract de închiriere a acestor active necesare funcţionării ACET, în condiţii de continuitate şi siguranţă, s-au depistat clauze contractuale cu ale căror prevederi municipiul Suceava nu este de acord, cum ar fi preţul de închiriere a acestora şi retroactivitatea efectuării unor plăţi”, se arată în raportul Direcţiei Generale Tehnice şi de Investiţii a Primăriei Suceava.

În raport se mai evidențiază faptul că Termica a făcut două propuneri de contract, drept pentru care se promovează ideea unui raport nou de evaluare cu scopul de a se găsi un front comun celor două părți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.