Odată cu apropierea sezonului rece, Termica se pregăteşte să poată furniza căldură în locuințele sucevenilor.

Odată cu apropierea sezonului rece, Termica se pregăteşte să poată furniza căldură în locuinţele sucevenilor.

Conducerea Termica a anunţat ieri că, de la 1 octombrie, va demara procedurile de umplere etapizată a instalaţiilor, în vederea efectuării probelor de presiune.

Sucevenii care intenţionează să se debranşeze de la sistemul centralizat sau care au de efectuat intervenţii la reţeaua de termoficare a blocului nu vor mai putea face aceste operaţiuni decât până la termenul anunţat. Măsura de umplere a instalaţiilor îi poate afecta şi pe sucevenii care sunt racordaţi la sistemul centralizat şi care au avut diverse lucrări în apartamente, care ar putea afecta instalaţiile de termoficare.

„Rugăm beneficiarii de agent termic care au intervenit în instalaţiile proprii să ia măsurile ce se impun pentru evitarea eventualelor pierderi şi a daunelor materiale ce se pot produce, de care SC Termica SA se exonerează”, se arată în comunicatul transmis de conducerea societăţii de termoficare a municipiului reşedinţă de judeţ.

Odată cu umplerea instalaţiilor, nu doar că nu vor mai fi aprobate cererile de debranşare, dar nici nu se va permite efectuarea lucrărilor de debranşare, chiar şi pentru cei care au deja aprobările necesare.

„În conformitate cu prevederile art. 30 din Legea Serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, începând cu 01.10.2013 nu se vor mai aproba deconectări de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic”, a anunţat conducerea Termica.

Asociaţiile de proprietari trebuie să anunţe la Termica dacă sunt imobile în care au avut loc deconectări/reconectări sau alte lucrări care au produs modificări ale instalaţiilor interioare de încălzire, caz în care trebuie luate măsuri în vederea realizării echilibrării hidraulice.

În caz că odată cu umplerea instalaţiilor de termoficare vor apărea probleme, beneficiarii de agent termic pot semnala deficienţele la numărul de telefon 0230-520924, al Dispeceratului de Termoficare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.