S.C. Termica SA a emis ieri, 22 august, un comunicat de presă, în care discută despre situația disponibilizaților societății.

„Situaţia celor peste 240 de persoane disponibilizate de la SC. TERMICA. SA a fost salvată de către Guvernul României, în urma discuţiilor purtate cu premierul Victor Ponta, alături de repezentanţii sindicaliştilor. În acest moment sunt asigurate sumele pentru veniturile complementare cu Ordonanţa 36, în valoare de 1,754 mii lei, astfel încât persoanele diponibilizate pot intra în şomaj.

Este însă regretabil faptul că la nivelul SC.TERMICA.SA s-a ajuns la această situaţie, mai ales că în urmă cu trei luni a fost stabilit un calendar asumat de conducerea SC.TERMICA.SA, Primăria Municipiului Suceava, Sindicate, Prefectura Judeţului Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava.

Facem precizarea că instituţia Consiliului Judeţean Suceava nu are atribuţii în cazul S.C.TERMICA SA, aceasta fiind o societate comercială publică deţinută de Consiliul Local Suceava. Totuşi, problema socială constituie pentru noi o preocupare şi considerăm că sunt necesare explicaţii suplimentare cu privire la utilizarea sumelor de bani care au fost virate de Primăria Municipiului Suceava în contul SC.TERMICA SA, în special în ceea ce priveşte răscumpărarea Certificatelor de CO2, sens în care a fost înfiinţată şi o comisie de anchetă formată din consilieri municipali.

Nu putem merge la nesfârşit cu o solicitare de ajutor la Guvern, avem management local şi aleşi locali care trebuie să gestioneze local. Odată rezolvată problema disponibilizărilor, Primăria Municipiului Suceava trebuie să se concentreze pe asigurarea agentului termic pe timp de iarnă. Noua investiţie să se facă cât mai curând şi să fie asumate împreună cu lichidatorul SC.TERMICA.SA zonele vitale din această societate comercială ca să nu fie transformate în fier vechi şi care să asigure sistemul de distribuţie şi varianta alternativă de încălzire cu caf-uri. Nu mai este timp de discuţii este nevoie de acţiune!”

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.